İsrail Vizesi

İsrail vizesi, Umuma Mahsus Pasaport ile İsrail’e seyahat eden vatandaşlar vize şartına tabidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaport hamilleri 3 aya kadar olan kalışlarında vizeden muaftır.
İsrail’i ziyaret eden vatandaşlarımıza, güvenlik durumunun hassas olduğu Gazze, Lübnan ve Suriye sınırlarına yakın bölgelere mümkünse seyahat etmemeleri ve güvenlik durumu hakkında seyahat planlarını önceden bildirmeleri tavsiye edilmektedir. İsrail ve işgal altındaki Filistin toprakları.
Vatandaşlarımıza ayrıca Ben Gurion Havalimanı’nda İsrail güvenlik güçlerinin sorularını yanıtlamaları ve İsrail’den geliş ve gidişlerde havalimanı güvenlik kurallarına uymaları tavsiye edilmektedir.
İsrail Vizesi Başvurusu
İsrail vizesi başvurusu sürecini tamamlamak için pasaportunuzun en az 1 yıllık geçerliliği olmalıdır. İsrail Konsolosluğu, vize işlemleri için başvuru sahibinin atadığı yetkili temsilci aracılığıyla yapılan başvuruları da değerlendirmektedir. İsrail vizesi işlem süresi 7-10 iş günüdür. Bu nedenle, başvurunun seyahatten 15 gün önce yapılması tavsiye edilir.
İsrail vizesine başvurmadan önce İsrail ve Türkiye resmi tatil günleri ve konsoloslukların kapalı olduğu günleri kontrol ederek başvuru sürecini başlatmanız tavsiye edilir. İsrail ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan Vize Muafiyet Anlaşması kapsamında, diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu hamilleri, İsrail’e yapacakları seyahat tarihinden itibaren 180 gün içinde 90 günü geçmemek kaydıyla İsrail vize işlemlerinden muaftır. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus pasaport hamilleri İsrail vizesine tabidir.
İsrail vize başvuruları randevu sistemi ile yapılmamaktadır. İsrail için vize başvurularının şahsen yapılması gerekmemektedir.
İsrail Konsolosluğu tarafından İsrail Devleti’nden alınan izne istinaden verilen vize evrakları vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. İsrail Turist Vizesi, İsrail İş Vizesi, İsrail İş Vizesi, İsrail Öğrenci Vizesi, İsrail Aile ve Arkadaş Vizesi belgeleri, seyahat yeri değişikliği nedeniyle farklı veya ek belgeler gerektirebilir. İsrail’e vize başvurusu yaparken gerekli evrak listesi ve izlenecek adımlar konusunda Resmi Vize danışmanlarından yardım alabilirsiniz.
Vizesine başvururken, planladığınız seyahat tarihini ve seyahat planını sağladıktan sonra gecikmelerden kaçınmak muhtemelen önemlidir. İsrail Konsolosluğu Türkiye’de ve İsrail’de resmi tatil günlerinde çalışmadığından, başvuru tarihleriniz bu aralıklara denk geliyorsa gecikme yaşamamak için dikkatlice planlamanız önerilir.
İsrail Vizesi Randevusu
İsrail’e vize başvurusu yapmak için başvuru yapacağınız kurumdan İsrail vizesi randevusu almanız gerekmektedir. Randevu aldığınız kurum İsrail Başkonsolosluğu ise İsrail konsolosluklarına telefonla ulaşarak veya yetkililerden randevunuzu teyit etmelerini isteyerek randevu alabilirsiniz. Randevu tarihlerinizin Türkiye ve İsrail resmi tatil günleri ile çakışmaması gerekmektedir.
Konsolosluk Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel ve Yılbaşı gibi zamanlarda kapalıdır. Bu nedenle seyahat planlarınızı aksatmamak için lütfen bu duruma dikkat edin. Aynı zamanda başvuru yaparken kullandığınız pasaportun İsrail’e gittikten sonra 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Randevu almadan önce kontrol etmekte fayda var.
Başvurunun kabulü tamamen İsrail Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’nin takdirindedir. Bu nedenle, istedikleri liste toplantıdan önce eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Resmi gereklilikleri yerine getirirseniz ve toplantıdan önce bir belge listesi yaparsanız, İsrail vize almanın kolay olduğu ülkelerden biridir.
Tartışmalı olarak, pasaport İsrail vizesi olanlar İran, Kuveyt, Libya, Lübnan, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan ve Yemen’e giremezler. Aynı zamanda İsrail’e giriş/çıkış damgası olanlar için de bu durum ortaya çıkacaktır. Bu nedenle, randevu almadan önce kendinizi bilgilendirmeniz önemlidir.
İsrail Vizesi İçin Gereken Belgeler
İsrail Devleti’ni ziyaret etmek isteyen kişilerin İsrail vize başvurusu yaparken hazırlaması gereken belgeler mesleki durumlarına göre değişiklik göstermektedir. Farklı statüdeki kişilerden istenilen belgeler B. Girişimciler, ev hanımları, öğrenciler, emekliler, serbest meslek sahipleri, işverenler gelir durumlarına göre modellenmiştir. Gelir durumunu resmi belgelerle belgelemek isteyen İsrail Başkonsolosluğu, mümkün olduğunca doğru ve güncel belge istemektedir. İsrail vizesi için gereken belgeler şunlardır:
- Pasaport
- Son bir yılda çekilmiş adet biyometrik fotoğraf (5×5)
- İsrail Vize Başvuru Formu
- Kimlik kartı fotokopisi
- Bu standart belgelere ek olarak;
- Kişinin malvarlığı varsa, tapu ve ruhsat fotokopisi gibi sahipliğini ispatlayan belgeler
- Banka defteri
- Banka ekstresi (hesapta en az 5000 TL olmalıdır)
- Şirket veya şirket sahiplerine ait şirketler tarafından imzalanmış plaka, şirket kuruluş belgesi, şirket kuruluş belgesi, sicil defteri ve sirküler gibi belgelerin eksiksiz ve eksiksiz olarak başvuru sırasında ibraz edilmesi zorunludur.
- Herhangi bir yerde memur olarak çalışan kişiler, düzenli maaş aldıklarını gösteren güncel belgeleri konsolosluğa vermek zorundadır. İş ilanı, son 3 aya ait bordro, hizmet kesintisi vb.
- İsrail Devleti’ne seyahat etmeyi düşünen emekliler, konsolosluğa emeklilik belgeleri ve emekli maaşlarının hesaplarına düzenli olarak yatırıldığını gösteren banka dekontlarını ibraz etmelidir.
- Öte yandan, İsrail Devleti’ne gitmek isteyen çiftçiler, gerekli belgeler ile tarımsal belgeler ve varsa kayıtlı tapu veya unvanlar ile birlikte başvuruda bulunmalıdır. Bu belgelere ek olarak gelirinizi kanıtlayan banka hesap özetlerinin de konsolosluğa ibraz edilmesi gerekmektedir.
- İsrail Devleti’ni ziyaret etmek isteyen kişiler, ülkeye bir tur operatörü ile seyahat ettiklerinde, bu seyahatin güzergâhını gösteren belgeleri konsolosluk yetkililerine ibraz etmekle yükümlüdürler.
İsrail Vize Türleri
İsrail, seyahatinizin amacına ve ülkede kalacağınız gün sayısına bağlı olarak farklı İsrail vize türleri veren ülkelerden biridir. Umuma Mahsus (Burgonya) pasaport hamilleri vizeye tabi iken, hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri herhangi bir 180 günlük süre içinde 90 güne kadar vizesiz ülkede kalabilirler.
İsrail turist vizesi B/2
Kısa süreli olarak adlandırılan bu vize türü, turistik geziler, eğitim veya iş toplantıları gibi faaliyetler için kullanılabiliyor. Sınır Devriyesi, veriliş tarihinden itibaren üç ay geçerli olan B/2 vizesi için İsrail’de kalış süresini belirler.
İsrail çalışma vizesi B/1
Çalışmak için İsrail’e seyahat etmek isteyenler için bir vize türü olan B/1 vizesi, profesyonellere, sanatçılara ve ilgili sektörlere verilir. İçişleri Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan bu vize türünün geçerlilik süresi gibi sorular, Bakanlığın Nüfus Müdürlüğü personeli ile yapılan görüşmelerde karara bağlanır.
İsrail öğrenci vizesi A/2
Bu, İsrail’deki ilk ve orta okullarda veya İsrail’deki çeşitli Yahudi yetkililerin çocuk bölümlerinde okumak isteyen kişilere verilen bir vize türüdür. Bu bir yıllık vize, İsrail’e kolaylıkla birden fazla giriş ve çıkış yapmanızı sağlar.
İsrail A/1 Geçici Konaklama Vizesi
İade Göç Yasası kapsamında göçmenlik için kabul edilebilecek vizelerden biri olan geçici ikamet vizesi, Yahudi makamlarının aliyah yetkilileri tarafından incelenir ve gerekli görüldüğünde onaylanır.
İsrail Rahip vizesi A/3
İsrail Devleti’nin tanınmış dini kurumlarından birinin daveti üzerine alınabilen bu vize türü, din adamlarına verilmektedir. B/2 vizesi, ülkenin dini topluluklarında manevi görevlerini yerine getirmek isteyen din adamları tarafından da uygulanabilir. İçişleri Bakanlığı tarafından verilen A/3 vizesi durumunda, İsrail’de geçirilecek gün sayısı ve vizenin geçerlilik süresi de bakanlık tarafından belirlenir.
İsrail Vize A/4
A/2 ve A/3 vize sahiplerinin eşlerine ve reşit olmayan çocuklarına verilen bu vizeyi Suudi Arabistan’da bulunan ve eşini ve çocuklarını getirmek isteyen kişiler kullanabilir.
İsrail göçmen vizesi
İsrail Devleti, 1950’de “her Yahudi’nin İsrail’e göçmen olarak girme hakkı olduğunu” belirten bir karar yayınladı. Bu çerçevede, İsrail yasalarına göre yalnızca diplomatik veya konsolosluk temsilcileri göçmen vizesi verme yetkisine sahiptir. Diplomatik veya konsolosluk yetkilileri, göçmen vizesi başvuru sahiplerinden ek bilgi talep etme hakkına sahiptir. İsrail’e göç etmek isteyen bireyler, ikamet ettikleri bölgedeki aliyah yetkilileri ile iletişime geçmelidir.
İsrail Vize Ücretleri
İsrail vize ücretleri, ihtiyacınız olan İsrail vizesinin türüne ve İsrail’de kalış sürenize göre değişir. İsrail vize ücretlerini başvuru sürecinde veya öncesinde size danışmanlık yapacak kurumlardan öğrenebilirsiniz.