Danimarka Vizesi

Danimarka vizesi için doğrudan Danimarka Konsolosluğuna başvuru yapılamaz. Danimarka vizeleri yalnızca Danimarka vize işlemleri üzerinde çalışan danışmanlık firmaları aracılığıyla alınabilir. Ancak Danimarka konsoloslukları yalnızca Danimarka uzun vadeli vize başvurularını kabul etmektedir. Danimarka kısa süreli vize başvurunuzu Danimarka Konsolosluğu tarafından onaylanmış bir vize merkezi aracılığıyla yapabilirsiniz.
Danimarka Vizesi Nasıl Alınır?
Danimarka vizesi uygunluk gerekliliklerinin yerine getirilmesiyle alınabilir. Danimarka ziyaretiniz için uzun süreli vize başvurusunda bulunmak isterseniz, Danimarka konsolosluğuna başvurmanız gerekirken, kısa süreli vize başvuruları konsoloslukta kabul edilmez ve konsolosluk onaylı vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılır. Vize randevunuzu aldıktan sonra gerekli evrakların bir listesini hazırlamanız ve başvuru sürecini tamamlamanız gerekecektir.
Danimarka Vizesi Randevusu
Danimarka vizesi almak için öncelikle vize randevusu almanız gerekmektedir. Temsilcilikler şahsen başvuru kabul etmediğinden, randevuların vize merkezleri veya yetkili acenteleri aracılığıyla yapılması gerekmektedir. Konsolosluk uzun süreli vize başvurularında sadece yüz yüze randevu kabul etmektedir. Planlanan hareket tarihinden önce verilen vizeler için randevu en geç 15 gün içinde yapılmalıdır. Konsolosluklar bazen yoğun olduğu veya özel günlerde hizmet vermediği için bu süreç uzayabileceğinden gitmeden 3 ay gibi erken bir tarihte randevu almanız önerilir. Adaylıklar her ilin yetkili temsilcilerinden yapılmalıdır. Görev alanları dışındaki konsolosluklara yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Danimarka’ya çeşitli sebep ve sebeplerle seyahat etmek isteyen ve ayrıca Danimarka vizesine ihtiyaç duyan kişilerin Danimarka Büyükelçiliği, Başkonsolosluğu veya vize başvuru ofisinden Danimarka Vizesi Randevusu için randevu almaları gerekmektedir. Rezervasyonlar telefonla veya çevrimiçi olarak yapılabilir. Danimarka vizesi için başvuranların randevu gün ve saatinde hazır olmaları gerekmektedir.
Danimarka Vizesi Alma Şartları Nelerdir
Danimarka vize başvurusu için gerekli belgeleri sunmalısınız. Eksiksiz, güncel ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Eksik belgeler veya yanlış bilgiler vize sürecini uzatabilir ve vize reddine yol açabilir. Danimarka vizesi almak için hareket tarihinden itibaren en geç 15 gün ve en geç 3 ay içerisinde vize randevusu almanız gerekmektedir. Pasaport, Danimarka’dan döndükten sonra en az 3 ay geçerli olmalı ve son 10 yıl içinde verilmiş olmalıdır. Danimarka vizesi almak için pasaportun sağlam olması ve en az 2 boş sayfası olması gerekir. Kızlık soyadı ile pasaport sahibi olan adayların başvuruları kabul edilmez. Bu kişi, evlendikten sonra soyadını taşıyan bir pasaportu yeniden düzenlemelidir. Son 5 yıl içerisinde Schengen vizesine başvurmamış olanların parmak izlerini ibraz etmeleri gerekmektedir. 5 yıldan eski parmak izleri değerini kaybeder.
Danimarka Vizesi Türleri
TC Hususi Pasaport (Gri), Hususi Pasaport (Yeşil) ve Diplomatik Pasaport (Siyah) ile birlikte gelir. Vatandaşları Danimarka’ya 3 ay ile sınırlı olduğu sürece vizesiz seyahat edebilir. Ancak umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi kişilerin Danimarka’ya seyahat etmek için vize başvurusunda bulunmaları gerekecektir. Seyahat amacına göre çeşitli vize türleri vardır.
C Tipi (Kısa Vadeli) Vize
C Tipi vize, Danimarka’da kısa bir zaman kalınacaksa bunun için verilen vizedir.
Bu vize ile 90 gün kalma sınırı bulunuyor. Vizenin diğer adı da Schengen vizesidir. TC Danimarka hizmet pasaportu (gri), özel pasaport (yeşil) ve diplomatik pasaport (siyah) sahipleridir. Danimarka vatandaşlarının Schengen vizesine ihtiyaçları yoktur. Bu geçişin sahipleri 180 gün içinde 90 güne kadar Danimarka’ya seyahat edebilirler. Ancak, normal (bordo) pasaportu olan herkesin Danimarka’yı ziyaret etmek için Schengen vizesine başvurması gerekecektir. Schengen pasaportlarıyla ülkeyi 90 güne kadar ziyaret edebilirler.
Danimarka turist vizesi
Bu vize türü, Danimarka’yı 180 günden sadece 90 günü ziyaret etmeyi planlayanlar içindir. Turist vizesi için başvuranların ülkede uzun süre kalması veya çalışması yasaktır.
Danimarka iş vizesi, iş ve ticaret fuarı vizesi
90 gün içinde Danimarka’da ticari bir sözleşme imzalamayı ve iş veya ticaret fuarı ziyaretlerine katılmayı düşünen herkes bu vizeye başvurmalıdır. Genel vize belgelerine ek olarak, bir Danimarka kurum/kuruluşundan davet mektubu almanız gerekecektir.
Danimarka aile, akraba ve arkadaşlar için ziyaret vizesi
Danimarka’da yaşayan ailesini, akrabalarını veya arkadaşlarını ziyaret eden herkes, bu vize türüne karşı taraftan bir davet mektubu ile başvurmalıdır. Danimarka’da kalış süresi 180 günden 90 gün ile sınırlıdır.
Kültürel, sportif faaliyetler ve konferans katılımı için Danimarka vizesi
Danimarka’da konferanslara ve kültürel etkinliklere katılan sporcular ve kişiler, vize başvurularıyla birlikte Danimarka kuruluşuna katılım kanıtlarını usulüne uygun olarak sunmalıdır. Bu vize türü, ülkede kalma sürenizi 90 günle sınırlar.
Danimarka Eğitim ve Araştırma Vizesi
Danimarka’da 90 günden fazla kalan, ülkede eğitim gören ve ücretsiz staj yapanların başvurması gereken vize türüdür. Gerekli belgeler, okuldan bir davet veya kabul ya da Danimarka’da bir stajyerlik içerir.
D tipi vize (uzun süreli vize).
Danimarka’da çalışmak veya okumak için Danimarka’ya dönen öğrenciler, uzun süreli vize başvurusunda bulunmalı ve Danimarka’ya seyahat etmelidir. Din adamları da bu vize türüne dahildir. Uzun süreli ikamet edenler için, kalış amacınıza bağlı olarak çeşitli belgelerin bir listesi bulunmaktadır.
Danimarka transit vizesi
Danimarka’dan Schengen üyesi olmayan bir ülkeye seyahat ediyorsanız, transit vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir.
Danimarka’ya turizm veya tatil amaçlı seyahat eden herkes Danimarka turist vizesine başvurmalıdır. Turist vizesi ile seyahat eden kişiler, 180 günlük bir süre içinde Danimarka’da 90 güne kadar kalabilirler. Turist vizesi sahiplerinin Danimarka’da yaşama veya çalışma hakkı yoktur. Danimarka turist vizesi, 180 günlük bir süre içinde 90 günü geçmemek kaydıyla Danimarka’da kısa süreli konaklamalar için C tipi Schengen vize kategorisine dahildir.
Danimarka’ya iş ziyaretleri, ticari işlemler ve benzeri amaçlarla seyahat eden herkes Danimarka ticari vizesine başvurmalıdır. Danimarka ticari vizesi de Danimarka kısa süreli Schengen vizesi kategorisine girer.
Danimarka’da yaşayan aile, akraba veya arkadaşları ziyaret etmek için, aile ve arkadaş ziyareti için Danimarka vizesine başvurmanız gerekir.
Danimarka Eğitim ve Çalışma Vizesi, 90 günden fazla geçerliliği olan uzun süreli bir vizedir ve bir Danimarka üniversitesinde okuyan veya staj yapan bir Danimarka mezunu tarafından başvurması gereken vize türüdür.
Danimarka Schengen Vizesi
Danimarka’ya girmek için gerekli olan Danimarka Schengen vizesi, o ülkenin vatandaşı olmayanların ve Schengen Anlaşması kapsamına girmeyen ülkelerin vatandaşlarının kendi topraklarına girmesine izin veren bir belgedir. Vizeler, ülkeye giriş yapan yabancıların göçmenlik durumlarını kaydedebildikleri, izleyebildikleri ve takip edebildikleri için bir güvenlik önlemi olarak da başvurulmaktadır. Başvuru sahiplerinin seyahat nedenlerine göre başvurabilecekleri ve alabilecekleri Danimarka Schengen vizesi iki farklı süre ile sunulmaktadır. 90 gün altı seyahat ve 90 gün üzeri konaklamalarda size en uygun vize türüne başvurmanız gerekmektedir. Vizelerin farklı sınıflandırmaları vardır.
Danimarka Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?
Konsolosluklar tarafından istenen vize başvuru formları ve evrak listeleri konsolosluklardan, büyükelçiliklerden ve vize başvuru merkezlerinden temin edilebilir. İlgili belgelerin bir listesi de bu kurumların resmi web sitelerinde mevcuttur. Konsolosluklar vize onay sürecinde gerekli gördükleri takdirde vize için gerekli olanlara ek belge talep etme hakkına sahip olup, kişiler talep edilen belgeleri ilgili mercilere ibraz etmekle yükümlüdür.
Kısa yolculuklar için seyahat süresince özel sağlık sigortası, ekonomik koşullara ilişkin belgeler ve seyahat masraflarını karşılayacak belgeler, nüfus cüzdanı, mahkeme kayıtları ve resmi belgeler, seyahat edecekleri araçların rezervasyonu Ulaşım, rezervasyon ve Danimarka’da kalacak yerlerin rezervasyonu. Diğer gerekli belgeler, başvurulan vize türüne bağlı olarak vize başvurusu sahibi ile paylaşılacak ve doğrudan talep edilecektir. Başvuru esnasında istenen evraklar;
Pasaport
Danimarka Schengen vizesi müracaat formu
Vize istek dilekçesi
2 tane biyometrik fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, başka bir vize için kullanılmamış, beyaz fonda, 35×45 mm ölçülerinde)
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
Ziyaret takvimini kapsayan gezi sıhhat sigortası
Uçak ve konaklama rezervasyon belgeleri
Banka hesap dökümü (Son 3 aya ilişik, alakalı bankadan kaygan imzalı ve kaşeli)
Son 3 aya ilişik maaş bordrosu, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü (İşveren müessese tarafınca imzalı ve kaşeli. Sigortalı çalışanlar için geçerlidir)
Faaliyet belgesi, tecim sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, imza sirkülerinin fotokopisi, SGK/BAĞ-KUR hizmet dökümü (İşverenler için geçerlidir)
Öğrenci belgesi
Emeklilik belgesi (Banka hesap özeti yada emekli defteri)
Varsa vasıta ruhsatı, kira gelirleri, tapu vb.
Kabul mektubu (Danimarka`da alınması planlanan üniversite yahut bilimsel nitelikli kurumdan)
Muvafakatname (18 yaş altındaki öğrencilerin anne babaları tarafınca hazırlanacak olan noter tasdikli belge)
Sponsor dilekçesi
Danimarka Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Danimarka vizesinin kaç gün verildiğini belirleyen birden fazla faktör vardır. Danimarka vizesinin sonucu, evrak hazırlama ve toplama süresine, Danimarka konsolosluğundan ek evrak taleplerine ve Danimarka konsolosluğu tarafından vize başvurusunun değerlendirme süresine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bazı durumlarda konsolosluk görevlileri ek süre isteyebilir. Bu, vizenizin geçerliliğini etkileyebilir. Ayrıca sürecin uzun sürmesi veya önemli evrakların eksik olması durumunda vize reddi olasılığı da bulunmaktadır. Ayrıca konsolosluk gerektiğinde ek evrak talep edebilir.
Evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde sunulması, vize işlemi sırasında özel bir durum olmaması ve vize işleminin sonucunun olumlu olması durumunda Danimarka çıkış süresi ortalama 5-7 iş günüdür. Bir ay içinde vize başvurusu yapmanızı tavsiye ederiz.
Danimarka Vizesi Ücret
Danimarka vizesinin türüne göre vize ücreti değişiklik göstermektedir. Örneğin Danimarka’da ne kadar kalacağınız, uygulanan Danimarka vizesinin türü, kısa süreli Danimarka vizesi, uzun süreli Danimarka vizesi Danimarka vize ücretini belirleyecektir. Ayrıca Danimarka vize ücretinin düzenlenmesinden Danimarka Başkonsolosluğu ve Danimarka Büyükelçiliği sorumludur.
Danimarka vize ücreti resmi web sitesinde ve lisans veren kurumların ilanlarında mevcuttur. Vize ücretleri başvurduğunuz vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Ödeme, vize başvurusunda bulunan kişi adına kurum tarafından verilen resmi bir banka hesap numarasına yapılmalı ve ödemenin yapıldığını gösteren banka dekontu ile birlikte sunulmalıdır. Vize başvurunuza ekleyin ve yetkililere gönderin.
Vize başvuruları reddedilen kişilerin vize ücretleri iade edilemez ve yeniden başvuru için kullanılamaz. Yeniden vize başvurusunda bulunulması durumunda kişi vize ücretini tekrar bankaya ödemek zorunda kalacaktır. Resmi vize firmasından konu ile ilgili bilgi ve hizmet alabilirsiniz.