Avusturya Vizesi

Avusturya vizesi, Avusturya’ya seyahat eden Türk vatandaşları için önemli bir prosedür olarak bilinmektedir. Avusturya ile Türkiye arasında vize zorunluluğu bulunurken, Türk vatandaşlarının ülkeye giriş yapmadan önce Avusturya konsolosluğuna Avusturya vizesi için başvurmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Resmi Pasaport hamilleri 180 günün 90’ını geçmemek kaydıyla Avusturya vize işleminden muaftır.
Aynı şekilde AB oturma izni veya İsviçre oturma izni olan Türk vatandaşları da Avusturya vizesinden muaftır. Avusturya konsolosluğu bireysel Avusturya vize başvurularını kabul etmemektedir, sadece Avusturya vize sürecinde faaliyet gösteren akredite vize danışmanlık şirketlerinin başvurularını kabul etmektedir.
Avusturya Devlet Vizesi, Avusturya Erasmus Vizesi ve Avusturya Oturma İzni gibi işlemler için başvurular Avusturya Konsolosluğuna yapılabilmektedir. Avusturya vize başvuruları münhasıran Avusturya vize işlemlerinden sorumlu danışma büroları aracılığıyla yapılsa da, Avusturya konsolosluğu arayıp başvuru sahibinin biyometrik verilerini toplayabilir, fotoğraf çekebilir ve vize verebilir.
Avusturya Vize Randevusu
Avusturya’ya kısa süreli gelen ziyaretçiler, turist vizesi alabilmek için vize başvuru merkezlerinde Avusturya parmak izi ile Avusturya vize randevusu için başvurmalıdır. 2016 yılı itibari ile İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetki alanındaki şehirlerde ikamet eden kişiler, parmak izlerini ibraz etmeleri halinde yetkili kurumlarda sorgusuz sualsiz Avusturya vizesi başvurusunda bulunabilirler. Ankara Büyükelçiliği’nin görev alanına giren illerde ikamet edenlerin şahsen başvurmaları gerekmektedir.
Avusturya vizeleri kalkıştan en az 15 gün önce ibraz edilmelidir. Yoğun dönemlerde olası değişiklik olmaması için vize başvurularının 4 hafta öncesinden yapılması gerekmektedir.
Avusturya Vize Başvurusu
Avusturya vize başvurusu Avusturya vize uzmanlarımız Resmi Vize ile iletişime geçebilirsiniz.
- Avusturya vizesi almak için hazırlanan evraklar, posta yoluyla veya şahsen vize ofisindeki yetkililere teslim edilebilir. Avusturya vize servislerinin size göndereceği bilgi e-postasındaki belgeleri durumunuza göre doldurun ve başvuru olarak bize gönderin. Belgeleri elden veya kargo ile gönderebilirsiniz. Bu seçeneği kullanmayı düşünüyorsanız, takip numarasını kaydetmenizi öneririz.
- Eksik teklifler, randevular ve müzakereler hakkında bildirimler Avusturya vize servisimiz, vize başvurunuz kontrol edilir edilmez sizi e-posta ile bilgilendirecektir. Eksik veya yanlış belgeleri size bildirmek için bu e-postayı kullanacağız. Ayrıca prosedür hakkında e-posta ile bilgilendirileceksiniz.
- Biyometrik verilerin iletilmesi Avusturya Vize Servisi, 25 Eylül 2014 tarihinden sonra bir Schengen üyesi ülkede parmak izi beyanı sunmayan vize başvuru sahiplerini biyometrik verilerini parmak izi merkezine iletmeye davet etmektedir. Bu tarihten sonra Schengen vizesi alan kişilerin parmak izi 5 yıl geçerli olduğu için artık parmak izi almak için başvuru merkezine gitmesine gerek kalmayacak.
- Pasaport verilmesi Avusturya konsolosluğunun vize bölümü, biyometrik verilerini sağlayan veya vermek zorunda olmayan başvuru sahiplerine, işlem tamamlandıktan sonra 3-4 iş günü içinde pasaport vermektedir. Bu süre resmi tatillerde değişiklik gösterebilir.
Pasaport, başvuranların talebi üzerine posta veya şahsen verilir.
Avusturya Vize Türleri
Avusturya vize türleri Avusturya’ya yapacağınız seyahatin amacına bağlı olarak farklı vize türleri vardır. Başvurular mevcut vize türüne göre yapılmaktadır.
Avusturya C-Vizesi (Kısa Süreli) C-Visa olarak da adlandırılan Schengen vizesi, 180 gün üzerinden 90 gün ile sınırlı seyahat vizesidir. Turizm, çalışma, aile, Erasmus veya kültürel etkinlikler için gerekli olan vize türleri C vizesi kapsamındadır.
Avusturya Turist Vizesi, Avusturya’ya yapılacak turistik seyahatler için gerekli olan vize türüdür ve 90 gün ile sınırlıdır. Turist vizesine planlanan seyahat tarihinden en az 3 ay en fazla 4 hafta önce başvuru yapılmalıdır. Avusturya’ya turistik geziler sırasında kırsalda çalışmak veya çalışmak yasaktır.
Avusturya ticari, kurumsal ve turizm vizesi Avusturya’ya iş için gidecekseniz, bu tür vizeye başvurmanız gerekir, örn. B. İş toplantılarına veya ticaret fuarlarına katılım, sözleşmeler akdedilmesi. Çalışma vizesi 6 ay içinde 90 günlük bir gezi için verilir. Ticari vize başvurusu yapılırken genel vize belgelerine davetiye eklenmesi gerekmektedir. Davetiye, Avusturya’da faaliyet gösteren bir şirket tarafından verilir. Ticaret fuarlarına katılım belgeleri de davetiye olarak kabul edilmektedir.
Avusturya aile ziyareti, akraba, arkadaş vizesi Avusturya’da ailesi, akrabası veya arkadaşı olan herkes bu vizeye başvurmalıdır. Başvuru sürecinde gerekli belgelere ek olarak Avusturya’da ikamet eden bir kişinin davetiyesi de gerekmektedir. Aile, akraba, arkadaşlar için Avusturya vizesi 3 ay geçerlidir.
Kültür, spor ve kongre faaliyetleri için Avusturya vizesi Avusturya’da konferans ve kongre gibi kültürel, sportif veya organizasyonel faaliyetlere katılan bir kişinin bu vizeye başvurması gerekir. Ziyaretçinin organizatörden aldığı davetiye vize başvuru evraklarına eklenmelidir. Avusturya kültür, spor ve konferans vizesi 90 gün ile sınırlıdır ve 6 ay içerisinde kullanılabilir. Avusturya Erasmus ve öğrenim amaçlı kısa süreli vize olarak da bilinen
Avusturya kısa süreli öğrenim ve staj vizesi, üniversiteler arası iş birliği içinde olan öğrenci veya çalışanlar için zorunlu bir vizedir. Bu vize türü, 180 günün 90’ını geçmediği sürece diğerleri gibi kullanılabilir. Türkiye ve Avusturya’daki üniversitelerden alınan yazılı belgeler vize başvurusu için gerekli belgeler arasında yer almaktadır.
Avusturya Schengen Vizesi nedir? 1995 yılında Avrupa Birliği üyeleri tarafından “Schengen Anlaşması”nın imzalanması ile bu anlaşma kapsamındaki ülkeler arasındaki sınır kontrolleri kaldırılmıştır. Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn, Avrupa Birliği dışındaki Schengen ülkelerinin bir parçasıyken, bu anlaşma Avusturya, Almanya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsveç ve Portekiz gibi Avrupa Birliği’ne üye 22 ülkeyi kapsıyor. 26 ülkeye seyahat etmek isteyen herkesin Schengen vizesine başvurması gerekir.
Avusturya aynı zamanda Schengen bölgesinin bir parçası olduğundan, ülkeye girmeden önce Schengen vizesine başvurmanız gerekir.
Kahverengi (Normal) Schengen Pasaportu Hamili Vize T.C. Ülke vatandaşları 90 günü geçmemek kaydıyla 180 gün içinde serbestçe seyahat edebilirler. Diplomatik, hizmet veya hususi pasaport hamilleri aynı süre için vizeden muaftır. Avusturya Schengen vizesine sahip vatandaşlar diğer Schengen ülkelerine de giriş yapabilirler.
Avusturya Vize Başvuru Formu
Avusturya Vize Başvuru Formu, Avusturya Konsolosluğu tarafından hazırlanan resmi bir belge olmaktadır. Avusturya vize başvuru formu İngilizce ve Almanca bir olmaktadır. Avusturya Konsolosluğu vize başvuru sahipleri hakkında bu form aracılığıyla bilgi almakla birlikte, başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması ve Avusturya vizesi almak için gerekli belgelerin bir parçasını oluşturması gerekmektedir.
Avusturya vize başvuru formu olmadan yapılan başvurular Avusturya konsolosluğu tarafından kabul edilmeyecektir. Avusturya vize başvuru formu temel olarak İngilizce, Almanca veya Türkçe olarak doldurmanıza izin verir. Avusturya vize başvurusunu doldururken tükenmez kalem kullanınız, büyük harflerle yazınız ve başvuru formunda boşluk bırakmayınız.
Ayrıca, Avusturya vizesi formundaki bilgilerin Avusturya vizesi için gerekli olan bilgilerle eşleştiğinden emin olun, örn. B. gerekli belgeler. Çelişkili belgeler, yanlış bilgi veya yanlış bilgi başvuru sürecini geçersiz kılacaktır.
Avusturya Vize Ücretleri
Avusturya vize ücretleri seçilen Avusturya vizesi kategorisine göre değişiklik gösterdiğinden net bir fiyat verilememektedir. Avusturya ticari vizesi, Avusturya turist vizesi ve Avusturya aile vizesi, Avusturya vizesi kategorileri bulunmaktadır. Aynı şekilde Avusturya vize ücretlerini etkileyen faktörlerden biri de seyahatin süresidir.
Avusturya vize ücretleri bu önceliklere göre değişkenlik gösterebilmekle birlikte, Avusturya vize ücretlerinin belirlenmesi Ankara’daki Avusturya Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Avusturya Başkonsolosluğu’nun sorumluluğundadır.